Mure selline, et sai (3,0 V6 166kw Automaat)kasti õlivahetust tegema mindud Õlimaailma ja oh imet, ei saagi niisama mehed sellega hakkama. Kuna kastil on ainult sinine punn ja ei ühtegi varrast, millega õlitaset kontrollida.
Helistasin siis Piloti ja sealt öeldi, et seda mõõdetakse mingi anduriga (mootor peab olema jahtunud andurite paigaldusel ja siis lastakse mootor soojaks, ning siis pidid näitama vms).
Ise ma arvasin, et asi lihtsam kuna tavaliselt on antud kasti kuuluv õlikulu teada, aga see ei pidanud täpne olema, sest see on antud kogu süsteemile (turbiiniga koos). Ja kuna osa õli on turbiinis, siis ei saagi täpselt öelda kasti enda õlinormi.

Oskab keegi Tartus soovitada kohta kuhu sellise murega pöörduda?
Dia, Autoring??? Tallinna kah nagu ei näe mõtet sellepärast sõitma hakata

TÄnud!
Ise küsin, ise vastan

Helistasin autoringi ja seal võetakse minu auto suht kiiresti käsile. Tööd pidi olema kaheks tunniks, on see normaalne, ei oska öelda. Ju siis peab midagi seal lammutama, kui kaheks tunniks tööd on. Aga kui uurisin õli markide kohta, et mis sinna sobivad, siis kahjuks küll targemaks ei saanud. Kuna neil endal seal olemas aint üks mark automaatkastile (selespeed õli) siis ei hakanud riskima õlipoodides pakutava õliga. Lihtsalt neil endal seal arvutis ei anna neid tooteid (õlisid), mida pakuvad teised. Ja minu üllatuseks ei ole sellel kastil filtrit, seda väitis siis Pilot. Seda vahetust ei saa pm siin Tartus mujal tehagi, kuna nad peavad pärast õlivahtust kasti ära kalibreerima.
Vast on sellest jutust ka mõnele sama murega foorumlasele kasu

M.