Probleem aknatõstukitega

Tere,

auto on küll Lancia, kuid sama kontserni autodel arvatavasti samad probleemid. Nimelt vahetasin just välja 3 aknatõstukit. Kõik vanad olid purunenud. Tõstukid ise tross-süsteemiga, mitte kääridega. Nüüd tundub, et aknad liiguvad kohati väga raskelt ja see arvatavasti ongi tõstukite purunemise põhjuseks. Mida ette võtta, et liikumistakistust vähendada? On mingeid määrdeid klaasi ja kummitihendite vahele? On veel kellelgi selliseid probleeme esinenud?

Probleem aknatõstukitega

::itpnt::

puhasta (ning hiljem määri) siinid ära ja jälgi, et mootori kruvi kuivaks ei jääks :wink:

Fiati kontsern tõepoolest kasutab vist pea eranditult trossidega tõstukeid (mehhanismide kaalu ja suurusevahe on märgatav)- minul on siiani olnud probleem vaid kahe tõstukiga-> ühel juhul jäi klaas üles ja mehhanism sõitis alla ning teisel juhul tõmbas mootor vahepuksi tükkideks (mõlemal juhul oli süüdi liikumissiinides olev sodi)
Tegelikult ma olen normaalne....

Probleem aknatõstukitega

928boy wrote:Tänan vastuse eest!

mida soovitad määrimiseks?
Määrimiseks sobib valge määre või siis laagrimääre(eks neid määrdeid ole veel, kuid neid on rohkem saada, eriti seda viimast).
Seda viimast on pea igast autopoest saada. :)
Ootame ka ts-i soovituse ära, võibolla soovitab ta vedelamat õli selle jaoks, kuigi selleks peaks eeltoodud määrded ka sobima. :icon_shh: :D
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Probleem aknatõstukitega

:oops:

pagan- ei märganudki teemat enne :oops:

mina kasutasin wd40-t puhastamiseks ja siis silikooni peale

EDIT: laagri jms määretega ei soovitaks toimetada (määrib akna servad ära ning kui käe aknast sisse ajad, siis on pärast varukas must / valge / roosa vms)

Probleem aknatõstukitega

Tänan vastuste eest!

Mõtlen ise ka, et midagi silikoni, mööblivaha või parafini seast peaks valmia. Iseenesest lootsin, et äkki on olemas mõni aerosoolpurki pakendatud spetsiaaltoode, mis klaasiserva ei määriks, lihtsalt igale poole kummitihendi vahele roniks ja üldse kõik probleemid autol lahendaks :D

Probleem aknatõstukitega

:icon_think:

kirjelduse järgi kõlab nagu :roll: silikoon :lol:
928boy wrote: Iseenesest lootsin, et äkki on olemas mõni aerosoolpurki pakendatud spetsiaaltoode, mis klaasiserva ei määriks, lihtsalt igale poole kummitihendi vahele roniks ja üldse kõik probleemid autol lahendaks :D