spark wrote:[
ilma, et enne 300000 km üles ütleb.
optimist
aga
Köh köh - ei usu hästi , et tõrgeteta 7 tiiru maakerale peale suudaks sõita... siiralt ei usu - seda on ikka rämedalt palju.
(selline keskmine aastane läbisõit 30 000, teeks siis ekvivalendiks 10 kasutusaastat, ka ei usu, et 10 aastane alfa oleks veel tippkorras, ilma ühegi eelnev hoolduseta). Rohkem keerulisi sõlmesid = rohkem hoolduskulusid - nii lihtne see ongi - ehk kokkuhoitud kütuseraha võid paigutada otse teise fondi e hoolduskuludesse.
(no ja kes see ikka alfat omae säästuautoks ostab eks?)
-
Reaalsem oleks ca 3 aastat ja 100 000, kui hakkab erinevaid haigusi esinema...
(meenutuseks kodanik AN sportwagon, mis oli küll eeskujulikus korras aga (kui mu mälu nüüd ei peta, siis) ikka prognoositi müügieelseks hoolduseks ca 70 000 eek ehk ca 4500 EUR). Mu oma 156 näitas samuti kõrgendatud huvi minu rahaliste vahendite vastu üles 100 000 km täitumisel...
-
Siia võib tõmmata üldistuse muidugi ka teiste tootjate kärude kohta - mida uuem ja keerulisem, seda suuremad on jooksvad hoolduskulud... Alfa on seni veel sellest õnnest vaba, et akuvahetuse suudab teha vaid esindus ja selleks sobivad vaid spetsiifilised akud... aga küll jõutakse ka seleni - hooldus on võimas business ja kuidagi tuleb ametikku esindusse saada ka secund hand kärud

(elektrohüdrauliline rooli ja robotiseeritud kastidega käib ju usin katsetamine juba - nöita mulle neid õnnelikke selespeedi omanikke, kelle kast pole kordagi molekulideks olnud ja auto kellel on 300 000 või rohkem km - samal ajal manuaalkastil poe häda midagi eks).