ts wrote:P.S. avastasin, et kellelgi on hädasti vaja olnud ühte pistikust kaitsmeplokist

otseühendusega juhtmed+ üks lahtine juhtmeots... ega ei juhtu kellelgi olema mõistlikku elektriskeemi 156 kohta?
Mõtled seda all-paremal-keskel pistikut junction box-i eesmise külje peal? Minu tehtud

. Lühikokkuvõte asjast on see, et tagaklaasi-peegli soojenduse ots ei andnud mingist hetkest enam ilmselt korralikult ühendust, sädeles seal ja sai mõnda aega ilma suurema suitsu jm draamata pistikuraami sulatada (tähele igaljuhul midagi ei pannud). Kui soojendus enam ei toiminud, hakkasin uurima, milles värk ja tulemus oli see, et pidin pistikuraami kätte saamiseks lihtsalt ära lammutama. Uued tükid tellisin valed (andsin need muidu autoga kaasa, klemme saad ehk kasutada) ja asja ära lahendamiseni ise ei jõudnudki.
Lahtine ots peaks olema klaasisoojenduse lülitist relee poole minev ots (lahti jäetud, et keegi nupu klõpsimisega rohkem jama kokku keerata ei saaks). Üks suurematest otstest on kütusepump (vist oli parempoolne), selle kõrval klaasisoojenduse ots, paremal üleval nurgas tagumine parem suunatuli ja ülejäänud kahe (või oli neid kolm?) otstarvet enam ei mäleta... Võimalik, et üks neist oli veel mistkit pidi peeglite-klaasisoojenduse releega seotud.
Tagumist paremat tuledepistikut olen iga sügis korra nõks põhjalikumalt puhastanud ja uuesti ära määrinud (+ vahepeal mõned profülaktilised contact cleaneriga ujutamised) ja siiani pole too mulle erilist peavalu tekitanud. Kuigi jah, klemmid on seal üsna nutused juba.
Udutuled, aknad ja vasakule pandud kaitsmed on uus teema. Udutulesid võid otsida võib-olla kindalaekast. Relee on mäletamist mööda pooltulede-kui-täistuled-peal relee kõrval kohe. Mäletan häguselt, et udutuledega oli miski selline teema, nagu need ei põlenud kui pooltulede releed sees ei olnud vms. Mingi seos seal igaljuhul oli.
Aknad ei toimi sul üldse või proovisid ainult juhipoolsest uksest? Igaljuhul, puhasta-määri kere ja uksevahelisi pistikuid üsna regulaarselt - 156-l on need ilmselt kõige ebaõnnestunum koht üldse. Imepeened klemmid, mis ei saagi IMHO igasugustele mädandavatele protsessidele vastu pidada.
Huvitav.. Kas mul oli ka selle autoga sama palju jamamist kui sul nüüd kõrvalt vaadates paistab?
PS. 156 kohta ei ole mõistlikku elektriskeemi, sest 156 elektriskeem ei ole mõistlik

. Näiteks kasvõi toosama puuduolev pistik - kütusepump, klaasisoojenduse relee lülitus, klaasisoojendus, *parem tagumine* suunatuli (kuhu pinge peale lastes hakkavad kõik parempoolsed suunatuled põlema

) ja veel mingit peenemat mudru. Või tulede lülitamine - pooltuled käivad otse lülitist, täistuled otse lülitist, aga pooltulede jaoks, kui täistuled peal, on relee. Itaalja inseneerid on asja üsna loominguliselt suhtunud.
PPS. Hakkasin praegu mõtlema, kui palju releesid jmt 166-l on. Ja kogu see elekter jookseb ju auto esi- ja tagaotsa vahet edasi-tagasi
EDIT: Et see jutt siis nii pikk sai :icon_silent: