Palju Sa aastas sõidad, et "ökomat" autot vaja on?
kas arvestad sellega, et diislil on reeglina vaja "lisasoojendust" (mida Saksas näiteks ei ole) ja sellega, et diisli hooldus on suts kallim...
ja kindlam ei ole see kah teps mitte (eriti talvel... parafiinisaarekestega)- ülejäänud reeglid kehtivad ju kõigile autodele (õli kvaliteet ja õlitase+rihmavahetuse aeg)
TÜV ülekandmine täpsusta igaks juhuks üle (just äsja oli mingi poleemika kehtivusaegade teemal-> ülevaatus vist siiski kestab vaid 3 kuud ja vaevalt, et Sa omale auto vaid korraks ostad)
1000 ja natuke peale unusta heaga ära (selle hinnaga tasub eestist ajalooga ja kontrollitavat autot osta-> Saksast mööda maad tulema hakates on kohalejõudmise tõenäosus mitte eriti suur) Leedust on siiski lühem maa
üldjoontes keegi korralikult sõitvat autot selle raha eest ei müü (pigem on need tagastatud või vahetusfondi antud masinad, millel on "pisivead"- nt pidurid, pumbad, rihmad jms

)
EDIT: ma mitte ei taha praegu Sul diiselAlfa mõtteid maha kanda - kõik punktid on üle kantavad kõigile automarkidele (pigem just see, et võimalikult "odavalt" Saksamaalt võimalikult "uut" autot tuua tasub ära vaid siis, kui igaks juhuks uurid kõik tüüpvead välja ja proovid need elimineerida enne, kui kuskil krõks käib ja auto kuskil bahni peal ära koolenud on)
Tegelikult ma olen normaalne....