alfa 156 ei puhu sooja

ise ilma tarkvarata lugeda ei ole võimalik

ja isegi kui tarkvara olemas on, siis on see natuke keeruline

soovitaks üle vaadata, kas Sul sooja-külma klapp liigub ja kas salongiradikasse üldse soe jõuab (käega katsudes peaks saama enamvähem selgeks, kas pealetulev ja väljaminev toru on sarnaselt soojad või mitte)

Mis Sul mootori temperatuur näitab?
Tegelikult ma olen normaalne....

alfa 156 ei puhu sooja

Võta keera süüde sisse, salongiventikas kinni ja kruti soojanuppu ühest otsast teise. Kui klapp toimetab, peaks armatuuri alt vaikset krabistamist kuulda olema. Ligi sa sinna muidu ilma poolt autot laiali võtmata väga vist ei saa. Kui klapp krabistab, katsu kas soojendusradika mõlemad lõdvikud lähevad soojaks, nagu ts-ki ütles. Ja kui see ka normis, siis mõtleb juba käigupealt edasi :sherlock:. Muud asjad, nagu jahutusvedeliku tase on normis ja selles oled ka 100% kindel, et jahutussüsteemi ei ole kusagilt õhku sattunud/sinna õhku jäänud?

Samuti peaksid ilmselt termostaadi vahetamise peale mõtlema hakkama, sest 70-80 kraadi jahutusvedeliku temperatuuri on nats vähe. Toimiva termostaadiga võiks temperatuur nagu seal 90 ümber püsida :thinking:. Aga võib-olla, et diislitele kehtivad teised reeglid :popcorn:

alfa 156 ei puhu sooja

Jahutusvedeliku on? Täitsa uskumatu, aga minu autol ei läinud ka tuba soojaks. Samas vedeliku puudumisele ja mootori kõrgele temperatuurile miski ei viidanud, kuna andur ei ulatunud enam vedelikuni. Seekord pääses ilma kõvera plokikaaneta :) Mitte et ma kedagi rumalaks sõimaks, lihtsalt mõnikord jääb kahe silma vahele miskit :)

Ja diislil peaks ka ikka 90 olema temp, ise nägin omal käel ära, arvasin ka, et 70-80 on ok diislile. Peale termostaadi vahetust on 90 :) Termostaadil olla see klapi vedru ära väsinud.
Image
Image

alfa 156 ei puhu sooja

Nii sai siis proovitud, ei tee mingit häält kui sooja nuppu keerata vaskaule paremale. Üks tähelepanek sealt ainult, et ennem kui näiteks oli temperatuud külma peale pandud, siis läks automaatselt ka konditsioneeri tuli ka põlema, aga enam ei lähe see ka. Äkki see nupp ise vigane?

alfa 156 ei puhu sooja

Konditsioneeri lülitati 156-l mu mäletamist mööda automaatselt ainult siis, kui kliima oli AUTO peale lülitatud ja keerasid temperatuuri miinimumi. Või siis teine variant kui keerasid kliima parempoolsest nupust MAX-i peale.

Aaaga lõdvikud on mõlemad soojad? Need peaksid umbes kusagilt termostaadi tagant/aku ja mootori vahelt/sisselaske alt läbi tuleseina minema.

Edit: jutt kliimaloogika kohta käib siis pre-facelift sisuga masinatest. Faceliftitud sisuga kliimaplokki pole mul au torkida olnud kunagi

alfa 156 ei puhu sooja

Selle siibri mootorile mis temp reguleerib saab juurde kui eemaldada kindalaegas, vist oli kõige alumine klapp.
Mul oli sama probleem kunagi, arvasin ka, et mootor vigane. Võtsin selle mootori maha, toimetas ilusti. Kui tagasi külge panin siis jooksis kinni (mootori käik oli pikem kui klapil). Lõpuks õnnestus see klapp kuidagi ajule normaalselt liikuma õpetada.

Netist jäi silma järgmine õpetus:

Kliima seadete taastamine:

Aku tagant
Oota viis minutit
Aku tagasi
Oota viis minutit väljakeeratud süütega. Peaks kostuma õhusiibrite liikumist, mis viitab süsteemi kalibreerimisele ja võib tekitada vea kui süüde liiga vara sisse lülitada. Tuleb oodata vaikust.
159 2.4 JTDm:
Image