S.O.S veeuputus

...mingid mehed on midagi valesti projekteerind ja hommikul avastasin parkimismajast om SW põlvini veest :evil: :evil: :evil:

...võttsin koivad paljaks ja kõndisin natuke ja piilusin ümmber nruga, aga autole lähedale ei julgend minna, eemalt vaatasin, noh igast kaablid ja värgid ümberrringi vooluall jne, autosse sisse pole ka seega piilund, pidid kohe laekuma mingid pumbamehed ja saab ehk päevapeale vee välja, hetkel ujub alfake koos porschede ja bentley'dega halli vee sees, küsimus:

...kui autole ligi saan, mis teha? käivitada, mitte, kas mingit kogemust kellelgi, mida karta, mida oodata, ts puista teadust plz

...ahjaa, ma olen KRDI FKN PSSD OFF KA :evil: :evil: :evil:

S.O.S veeuputus

Katsu võimalikult ruttu aku juhtmed maha saada. kasvõi uju autoni. Ja mingil juhul ära ise käivita. Lase puksiiriga teenindusse vedada. Edastasin siis oma vanemate ja kogeumate kolleegide soovitused.

S.O.S veeuputus

:shock:

pumbameeste käest võta pump ja äsa sellega ehitajatele ja projekteerijale esialgu...

aga edasi :?:

Kui veest lahti saad, siis vaata, kas salongimatid kuivad on? Kui jah, siis pole vesi salongi jõudnud ja muretsemiseks ei ole erilist põhjust 8)

kogu kapotialune on täis kõisugu staffi, mis eriti vette ei karda (siiski oleks soovitatav natuke kuivada lasta)-> põhiprobleem võib siin tekkida asjaolus, et torud on vett täis (kuid sellega peab samuti leppima-> lasta natuke kuivada ning peale käivitamist tuleb välja ka see veehulk, mis kuskil veel kinni on)

Kui aga vesi ka salongi jõudis siis on muidugi jama majas :cry: (siis mine löö kaks korda ülalmainitud isikuid)

asi siis selles, et elektroonikale ei tohi mitte mingil juhul pinget peale lasta enne, kui ta täiesti kuiv on... vastasel juhul on plõks ja plaadid, konded, rajad rikutud

Alfade puhul on muidugi pisike lohutus selles, et suuresti asub elektroonika pedaalidest kõrgemal, seega tõenäoliselt kui vesi sealt ülespoole ei jõudnud, siis pole ka suuremat probleemi, kui niiskus, millest saab ilusti lahti natuke autot tuulutades.

aga IGAL JUHUL ei tohi isegi käivitamisele mõelda enne, kui auto vee alt väljas on

P.S. kui auto on juba mõni aeg vee all olnud, siis pole enam vahet kas klemmid maha võtta või mitte :wink: 99% rikneda võivast elektroonikast saab pinge peale alles koos süütega (v.a. signa)

P.P.S. Ära kunagi astu võõras kohas vette :wink: kuna tegu on parkimismajaga, siis pakuks, et seal on olemas kaablikelder ja mitu kappi-> mis hetkel on pinge all (ja kui juhtub, et mõni nendest Sinu ujumisretke ajal maanduse kaotab, siis on igasugused ujumised igaveseks ujutud)

P.P.P.S. ja kui keegi väidab, et vee all olev elektrikapp ei tekita probleemi, siis väidan, et ta peaks kooli tagasi minema :roll:
Last edited by ts on 24 Aug 2007, 12:53, edited 1 time in total.
Tegelikult ma olen normaalne....

S.O.S veeuputus

TS tarkustele lisaks, et Alfa 156 genekas on "pedaalidest allpool" ja ei ole kuigi arukas teda keerlema sundida vee all või siis ligunenud kujul!

kuivada lase igal juhul.

OT - teades sinu elupaika ja seika, et vesi vastamäge üles ei voola on ainus järeldus, et Tallinn sai valmis (mida toetab ka pealkiri äripäevas) ja vesi tuleb mäe otsas olevast järvest linna pääle...

PS! kuulsin, et meie kõrvaltänaval olla räimeparved ujunud öösi ja autod olla usteni vees olnud... tabasin end mõttelt, et kuni iste on kuiv seni on po*ui :D

NB! on vist aeg kindlustuslepingut lugeda ja tõlgendada. kas tegemist on force majorega või siis kellegi süüdlasega, kelle süül maja koos seesoleva varaga uppus.

KS! kas sa läksid täna trammiga tööle?

S.O.S veeuputus

...teema selline, et kuna fahle maja parkla on maaall, siis on olemas mingi pumbasüsteem mis vee minema peaks pumpama kui see tekib, nagu mulle seletati, aga kuna oli äiksega voolukatsekstus, siis fadüüt. lõi pumba rivist välja ja kui vool tagasi siis, köhh-köhh, hetkel midagi pumpavad seal...

...suhtelsin juba kindustusega ja mehed olid juba puksiiriga objektil, üks mazda 6 oli juba hulluks läinud seal, elektroonika peksis segast, keegi oli käivitanud ja boing-boom-tshakk nagu ütlevad kraftwergimehed

...hetkel siis see pump töötab ja väiedtavalt 3-4 tunniga ehk saab vee enamvähem välja (ma ei tea miks ma ei usu)... puksiir parkimismajja ei mahu ja mul on pargitud esimene käik sees, mida ei saa enne välja kui süüde sisse keerata, mida ma ei taha teha kuidagi, niiet savsemm pekkis

...kõik teeb lahedamaks see, et mul on kolm alfat ja samas pole ühtegi milleg saaks sõita, gt-le sõideti juunis küljelt sisse ja siiani ootab plekki, kift värk, kui nüüd SW ka rivist väljas on full peet in da hauss... tööle läksin taksoga seekord, homseks oli planeeritud helsingi ots ja õhtul pidin valgapoole sõitma, et lapsed maalt ära tuua, kuidas edasi elada, ma ei tea :?:

sry, siuke tamp peal, et ei jõua kirjavigu parandada, sõna "voolukatsekstus" on iseenesest ju ka ilus :P

S.O.S veeuputus

Laagri Maksi keldriparlas oli ka fontääni võimalik aastaid tagasi imetleda peale iga tugevamat sadu.

eskalaatori alumise otsa betoonkasti olid säästlikud ehitajad valanud õhema (väga oluliselt õhema) ja iga kord kui oli paduvihm läks sealse peaepinnase kihtide vahel liikuma muljetavaldav kogus vett... mis siis leidis tee vabadusse läbi eskalaatori...

ilus aga kallis vaatepilt...

asi lahenes pisikese lokaalse pumbaga.

point: ju nad selle faale maja ka korda saavad... kindlustus nõueb süüdlaselt sisse kahjud ja niimoodi mitu korda nad pole huvitatud maksma ju...

S.O.S veeuputus

väljavedamiseks abi leiad arvatavasti garaazitungraudadest :wink:

need ju sellised toredad ratastega asjad, mis paigaldatuna vastavatesse tungrauapesadesse võimaldavad vabalt sõidutada ka täielikult ülestõstetud autot (eeldusel, et garaazil on kivipõrand) -> eeldab see tegevus muidugi ühe silla jaoks kahte tungi :roll:

p.s. tühjenduseks ettenähtud pumbasüsteem maaaluses garaazis ILMA autonoomse genekatoiteta on asi, mille eest võiks veel kedagi selle pumbaga lüüa. Millegipärast suurem osa vee ärajuhtimissüsteemide "projekteerijaid" ei arvesta asjaoluga, et meeletus koguses vett jõuab ruumi üleujutuse käigus. Üleujutus tekib tavaliselt meeletust sajust, mille REEGLINA tingid äike. Kuna meie võrgu seisukord on selline nagu ta on ja äike (kui kõrgepinge) kesk ja madalpinges probleeme tekitab, siis tõenäosus, et meeletu äiksetormi ajal katkestust ei teki on nullilähedane. Rääkimata asjaolust, et pumba põhikomponendiks olev asünkroonmootor ei talu ülepinget ega ka alapinget (esimesel juhul on oht mootor "läbi põletada", teisel juhul "sisse põletada" :lol: )

P.P.S. Sry... läksin hoogu :oops:
Tegelikult ma olen normaalne....

S.O.S veeuputus

...ahahh, üks võimalus on ka uus väljapääs kaevata :lol:

...ma siiski ootan kuni vesi välja saab ja siis lähen kaema, hetkel on 10cm langend niiet ehk saab ikka korda varsti... siis tuleb vist suur soojapuhur rentida, uksed lahti ja hakkame tuulutama :roll:

...mine hoogu jah, siis on kõigil huvitav 8)

S.O.S veeuputus

...ei tahtnud toast fotokat tuua, kuna see on suht uus ja on reaalne oht, et ma viskan sellega kedagi, hea suur, ma olen väga pahane nimelt...

...samas olen hetkel üldse tööl jne mis ma sest pasast ikka pildistan, see on kindlustusemeeste teema, kuigi jah ilus, minu kõrval ilus hõbedane porsche taamal sinine metallik bentley, peegeldamas kaunil veepinnal...

S.O.S veeuputus

püha lehm...

kuidas sellised "looduspildid" kaotsi suutsid lasta...

ikka oleks tulnud S.Szjuganovile kiirelt kõlistada, et ta saaks dramaatilise lavastuse koos korraliku valguse jms abil luua...

Pärast hea panna müügikuulutusse autst pilte ...

nüüd pead fotoshopis valmis kruvima :P

piktše of te month oleks raudselt sinu old.

S.O.S veeuputus

...nonihh, siuke keiss, olin objektil ja lugu järgmine:

garaazh on varustatud mingite megapumpadega mis (väidetavalt) haldaja või keegi oli välja lülitanud, ühesõnaga automaatika ei hakanud tööle... terve maja sealhulgas garaazh on varustatud hunniku kaameratega, majas ka adminn istub... kaamerasalvestuselt on näha kuidas vesi sisse voolab kell 5, aga kus oli valvur ja miks ta ei helistanud autoomanikele, et ajage autod välja? ...magas! kift! ok! sööge sitta värdjapealikud (vabandust, aga kergem hakkas)

läksin kohalee mõni tund tagasi, kus vett oli veel 10-15cm, võtsin signa maha, kõik toimis, salognis palju vett polnud, ju oli ära vajund juba läbi põranda kuhugi vms või oli tihend hea, veepiir ulatus õnneks vaid ratta keskkohani, kuna mul oli kuidagi natuke kõrgem koht vist (mingi kallak)

võtsin julguse kokku, keerasin süüte sisse, lükkasin esimese käigu välja, keerasin süüte välja, pauku ei käinud, rakette ei lennand, kõik näis fain, lükkasime auto ukseni ja sealt üks maastur tõmbas mu maapinnale, kindlustus ütles, et nui neljaks esindusse ja sinna see auto jääbki :? TRK vitamiiniinstituudi teadurite ning dotsent TS tedmistele toetudes keeldus mõistus seda otsust vastu võtmast sest kõik justkui korras ja vesi ei olnud kõrgele tõusnud

ok tõmbasime asja puksiirile ja igaksjuhuks ikka ei käivitanud, sõitsime auserisse, sealt öeldi minge perse oma alfaga, sõitsime siis faktosse, võtsin nööbist kinni onudel ja arutasime mis teha, elektrik ka sekkus ja tundus, et karta pole vist midagi, kõmm, käima ta siis paningi... käivitus ilusti, mootor uriseb, tulukesed kaovad, kõik toimib, tundus... esimese käiguga alguses jõnksutas, või rabistas vms, justkui oleks midagi märg, aga tuulutasin teist natuke järvevana teel ja hiljem polnd sedagi, ehk auras viimanegi piisk kusagilt...

ma loodan, et kõik on ok, hakkan nüd kuivatama autot nii kuidas saan, ainus mure, et udutuled on vett täis, ma ei tea mis nendega pihta hakata, esmaspäeval läheb keemilisse puhastusse auto ja peaks olema finee

sellesmõttes ma olen rõõmus, et tundub ma olen koos mingi mersu maasturiga kõva auto omanik, kes tuleb veel ütlema, et alfa pole auto, teised pillid kõik kusagil hoolduses, ajud perses jne, minu suksu uriseb eadsi 8) FORZA ALFA! 8)

ehk ei löö mingeid jamasid välja, huh :?

...aga foto ja pildihuvilised, jälgige ajakirjandust ja televisiooni, ma usun, et need olid reporteri kaamerad siin, siuke välklambisähvimine käis ka, nagu cannesis, punane vaip puudus... eesti on ikka hea konnatiik, mingis garaazhis on vesi ja kõik räägivad sellest - absurd!

tänud fellas kasuliku infi eest ka!

S.O.S veeuputus

muahahaa - ts :lol:

...juurdlus käib juba...

kui kirjeldada seda lõhna mis praegu mu autos on, siis kujutlege et ostate lõhnakuuse mille nimi on "Märg hamster" ja riputate peegli külge :D ...aga põrand kuivab siiki edukalt ja peale keemilist puhastust vast sama kift kui enne