Tips&Tricks rajapäevadel

Lamell ei ole ju "lamell" vaid konkreetse tootja konkreetne mudel, mis on peale tootmist seisnud/sõitnud konkreetse arvu aastaid s.t. kummisegu on muutunud kõvemaks. Seetõttu võrdleva testi tulemus ei ole päris otseselt kõikidele lamellidele üle kantav....

Olen ise mingi protilamelliga kunagi kiirendanud Mustangiga, see oli 10-kond aastat tagasi kui kogu asi lapsekingades ja siis oli see hea valik, tänapäeval enam mitte. Hiljem rahvasprintide algusaegadel olen lamelli kaasas vedanud vihmase ilma tarbeks. Kuiva ilmaga minu meelest pole mõtet üritada, lamellrehv sulab ära.

Mingi seltskond inimesi on sõitnud ringrada ärahooratud kruusarehviga - pidi suht pehme segu olema ja libiseb küll veidi aga tükke välja ei viska. Ise ei ole proovinud aga mingi point võib selles olla. Krusarehvi külgsein on ka hea tugev, see peaks abiks olema ringrajal. Kui mõni rallur tuttav siis seesugust rehvi peaks aitäh eest saama millega enam kruusale minna ei kannata.

Kes asja põhjalikumalt tahab ette võtta siis nn. rajapäeva rehv on väga hea valik, mu viimane sett Toyo R888 kestis peaaegu 3 hooaega rajaüritusi (kerge auto all). Kui arvestada, et mõned inimesed on oma tutikatest tänavarehvidest ühe rajapäevaga lahti saanud siis on see spets rajapäeva rehv pikapeale odavam.

Tavalised tänavarehvid kipuvad rajal üle kuumenema, mõned neist viskavad seepeale tükke välja (ing. k. chunking) ja teised sulavad ning kuluvad seetõttu kiiresti. On ka tänavarehve, mis käituvad täiesti rahuldavalt, ma ise pole küll ammu tavalise rehviga proovinud ja ei oska kommenteerida aga kallimad "performance" rehvid võiks olla üldjuhul OK. Eesti superkrossisari sõidab sel aastal asfaldil odava tänavarehviga, mis pidi päris hästi ringrada taluma, Mastersteel on rehvi nimi, saada on vist ainult üht 15-tollist mõõtu 195-50-15 aga hind ka ei tapa, 580.-, küsida võib www.erkisport.com

Tips&Tricks rajapäevadel

Alfaringil oli minu mäletamistmööda spetsrehvi kasutamine keelatud.

Minu asja mõte, ei ole superpidamise saavutamine, vaid lihtsalt mõttelend "äkki on nii parem". Kui kulunud lamell ei õigusta ennast sama mustrijäägiga suverehvi ees, siis tõenäoliselt otsin kellelgi vedelema jäänud suveka ja venitan selle veljele. Tahaks et autol oleks igapäevasõidus all kõik ühesugused ja enam-vähem võrdselt kulunud rehvid.
a.k.a Anthrax

Tips&Tricks rajapäevadel

pea on mõtlemise organ.

kui on ka edaspidi soovi oma peas mõtet (heal päeval isegi mõlemat :D ) kohata, siis kannab mõistlik inimene kiivrit kõigi nende tegevuste juures, mille jaoks see on välja mõeldud.

malet mängib mõistlik inimene kiivrita. rinkat sõidab kiivriga.

lihtsalt lolli juhuse eest pole meist keegi kaitstud. kuidagi loll oleks pärast loll olla :wink:

Tips&Tricks rajapäevadel

nicola wrote:lihtsalt lolli juhuse eest pole meist keegi kaitstud. kuidagi loll oleks pärast loll olla :wink:

sellepärast tuleb kanda kiivrit (soovitatvalt kogu turvist isegi) ka malemängus-> iial ei tea millal vastane sinust ratsuga üle sõidab :lol:

kes teab, sellel meenub :mrgreen:

Image
Tegelikult ma olen normaalne....

Tips&Tricks rajapäevadel

tänava sulgemine on kole kallis ;)

seega rapla linnas ei toimu midagi

on hoopis plaan Tabasalu ja supersprint

rada käisime just vaatamas ja need olematud turvaalad ei innusta veel sealset rada kasutama... muidu ise rada on väga vinks vonks, kifti profiiliga ja puha :)

Tips&Tricks rajapäevadel

ei nõta kehtiva homologeeringuga kiivrit ;)

seltsimehed unetud, tõtake

www.sparco.ee

AEGUNUD HOMOLOGEERINGUGA KIIVRID

CLUB

Aegunud homologeeringuga (BSI 6658-85) avatud kiiver. Sobilik rahvaspordis.

Suurused: S-XL

Tootekood: 00358B...

Hind: 1995.- EEK km-ga

Image

ET

Lahtine kiiver mõeldud kasutamiseks sisetingimustes. Aegunud ECE 22-04 homologeering.

Suurused: XS-XL

Tootekood: 003024...

Hind: 1030.- EEK km-ga

Image

PS!, et TS mind taas kampaania osas ei kahtlustaks, lisan kiirelt - ei pea olema SPARCO toode... lihtsalt minu arust väga kvaliteetsed esemed üsna taskusõbralikus hinnaskaalas ;)