vedruseib wrote:Mul 156 SW, 2,5 V6. Ainuüksi soundi pärast kaheliitrist ei taha. Mitte, et kaheliitrine nüüd koledat häält teeks... alfa oma kindlasti mitte, kuid V6 on minu silmis üle prahi. Kuuekäiguline manuaal (automaati ei igatse ja Selespeediga tasub mu arvamust mööda tõesti ettevaatlik olla, et vigast isendit ei saa, kuna remont väga kallis ja enamus soss-seppi eestis remondivad seda valesti või lohakalt, mille tulemuseks jupsiv masin, samas korralikult ja õigesti hooldatud isend töötab tõenäoliselt laitmatult).
Erinevalt eespool mainitud arvamusest, on Alfale saada ka üsna kvaliteetseid B-varuosi... stabika kondid ja ülemised õõtsad on nüüd mul pea aasta all ja pole häda keskit(kui välja arvata asjaolu, et lisasin neile ise pisut zharniirimääret: kogemus saksa autodega näitab, et zharniirid kestavad ca 2-3 korda kauem siis).
Mootor käib ühtlaselt ja jällegi üldlevinud arvamusest erinevalt õli ei võta (kontrollimine ei tee muidugi paha... ükskõik, millisele margile). Õlivahetused mõistagi õigel ajal, nagu ka ülejäänud masinaga, on vaja järjepidevalt masin korras hoida, siis on sama vastupidav nagu saksa masinad.
Mina olen rahul... väga vaikne... väga mugav... piisavalt sportlik... bensu võtab nagunii kõik ära, mis sisse kallad... palju paagitäiega sõita saab, see sõltub juba tallajast. Üldiselt olen keskmiselt 9-10L sajale hakkama saanud, kui linna ja maanteed segamini on... linnas pisut rohkem 11 vms...
Viimane ülevaatus läks ka libedalt... avastasin, et on läbi saanud juba eelmisel kuul... käigupealt otse ülevaatusele ja ei osanud nad mulle peale suunatule pirnilt maha kooruva kollase laki midagi ette heita.
Lisan veel juurde,et igal margil on vigu,kui omanik pole auto eest korralikult hoolt kandnud,on mõned asjad tegemata jätnud mõeldes,et "ah pohhui,masin läheb nagunii müüki,mul savi mis sellest peale müüki saab,peaasi et mina temast lahti saan".
Enamasti on Alfade vead lihtsalt omanikus kinni.
Sõidetakse nii kaua kuni enam ei ole raha autot remontida,ning siis pannakse müüki,topitakse a'la logisevatele šarniiridele paksemat sovietiaegset "LITOOLI" vahele,ning nii kaua on vaikus,kui järgmine omanik saab sõita umbes 100km,ning siis hakatakse kohe marki kiruma,et vaata kui S*TT mark see Alfa Romeo ikka on.
Bensukuluga on selline lugu,et ega midagi järgi nagunii ei jää,kõik võtab ära mis sisse paned,(POLE VEEL SELLIST MASINAT KOHANUD,MILLEL KÜTUS ALLES JÄÄB!

)enamasti kipub suureks kulutajaks olema raske "parempoolne" jalg,mis ei taha kuidagi käsklustele alluda.
Mõnest väiksest "öko autost" võib ka 50L-100km peale välja võluda.
Ühesõnaga võtab ta sinult kõik mis sisse kallad,kuid ta pakub sulle vastutasuks hulganisti sõidurõõmu,ning mugavust,mida teised margid ei suuda!
EDIT: Alfa Romeo ei ole S*TT mark kui ta on korraliku omaniku käes,kes sõidab autoga korralikult,ei sõida aukudest pidevalt läbi(TEAN "EESTI TEID",KUID ANNAB KA KORRALIKULT SIIN LIIGELDA,EI PEA JU KA KÕIKI AUKE ÜLES KORJAMA,TUTVUSRINGKONNAS SÕIDAVA PALJUD AUKUDE VAHEL KAS VÕI SLAALOMIT,NING SEETÕTTU ON AUTOL ALUSVANKER ILUSTI KORRAS),kellel jagub aega,et tema eest hoolitseda,ning viitsimist õlide ja muude vedelike tasemeid pidevalt kontrollida!

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.